86-17708476248

EN
Всички категории

Industry News

Ти си тук : Начало>Новини>Industry News

INCONEL сплав 718 Всичко, което трябва да знаете

ВРЕМЕ: 2020-05-11 ХИТОВЕ : 5

Какво представлява INCONEL® сплав 718 (UNS N07718/W.Nr. 2.4668)?

INCONEL® сплав 718 (UNS N07718/W.Nr. 2.4668) е високоякостен, устойчив на корозия никелов хром материал, използван при -423° до 1300°F. Типичните граници на състава са показани в Таблица 1. Втвърдяващата се сплав сплав може лесно да бъде произведена, дори в сложни части. Неговите заваръчни характеристики, особено неговата устойчивост на напукване след заваряване, са изключителни.

Лекотата и икономичността, с които INCONEL сплав 718 може да бъде произведена, в комбинация с добра якост на опън, умора, пълзене и разрушаване, са довели до използването й в широк спектър от приложения. Примери за това са компоненти за ракети с течно гориво, пръстени, корпуси и различни части от ламарина за самолети и наземни газотурбинни двигатели и криогенен резервоар. Използва се и за крепежни елементи и части на инструментите.

Ако търсите материал, който може да запази висока якост в широк температурен диапазон, помислете за INCONEL сплав 718. Ние разглеждаме по-отблизо основните му характеристики

INCONEL сплав 718 е една от многото суперсплави на базата на никел, доставени от Corotherm. Неговите изключителни свойства и технически спецификации означават, че се използва за много високотехнически и важни индустриални приложения.

Избира се предимно от инженерите-конструктори благодарение на високата си якост при екстремни температурни условия в двата края на спектъра. Може да се използва в среди от криогенни до 1300°F/704°C. В цялата тази гама той проявява изключително висок добив, свойства на опън и разрушаване при пълзене. Освен това показва отлична якост на опън и удар.

Сплавта е съставена от 50-55% никел+кобалт (с ограничение на кобалт до 1% максимум) и 17-21% хром. Тази комбинация придава на материала неговите свойства за устойчивост на корозия. Това включва добра устойчивост на окисляване, което му позволява да издържа на корозивни среди, присъстващи в много от приложенията му.

Останалата част от състава включва ниобий+тантал (4.75-5.5%), молибден (2.8-3.3%) и титан (0.65-1.15%), плюс други балансиращи елементи. Това е мощна и добре балансирана комбинация от елементи, отговорни за желаните технически свойства на суперсплавта.

Запазване на силата

Материалът подлежи на стареене, без значителни вредни ефекти. Той реагира бавно на обработка по този начин, което означава, че може да се отгрява и заварява без спонтанно втвърдяване по време на нагряване или охлаждане.

Неговата якост при стайна температура е значително подобрена чрез термична обработка за утаяване, което му позволява да издържа на такива екстремни среди. Необходими са различни решения за термична обработка, в зависимост от крайната употреба на материала – методът е различен или за получаване на най-добрите свойства на опън и разкъсване при напрежение за приложения при висока температура, или за максимизиране на ползите от използване при стайна или криогенна температура.

Една от изключителните характеристики на INCONEL сплав 718 е, че е изключително гъвкава и лесна за работа. Той показва отлични заваръчни характеристики, особено по отношение на неговата устойчивост на напукване след заваряване. В сравнение с други суперсплави на базата на никел, особено тези, втвърдени от алуминий или титан, той е значително по-добър.

Тъй като може да бъде произведен толкова лесно и на все по-сложни части, материалът е подходящ за приложения с висока производителност.


Приложения:

INCONEL сплав 718 често се използва в авиационната и космическата индустрия. Инженерите непрекъснато се стремят да подобрят надеждността и ефективността на двигателите, да не говорим за тяхната дълготрайност. Суперсплавите, и по-специално сплав 718, са избрани за техния баланс между цена и производителност.


1