86-17708476248

EN
Всички категории

Industry News

Ти си тук : Начало>Новини>Industry News

Лесна ли е за обработка никел-хром-молибденова сплав 2.4611?

ВРЕМЕ: 2021-07-31 ХИТОВЕ : 6

2.4611 високотемпературна сплав е високотемпературна сплав от високотемпературен материал с клас 760℃800MPa. Високотемпературната сплав за леене се отнася до вид високотемпературна сплав, която може или може да бъде образувана само чрез методи на леене. Основните му характеристики са:

1. Има по-широк спектър на състав. Тъй като не е необходимо да се взема предвид нейната ефективност при обработка на деформация, дизайнът на сплавта може да се фокусира върху оптимизиране на нейната употреба. Например, за суперсплави на базата на никел, съдържанието на γ' може да се регулира до 60% или по-високо чрез регулиране на състава, така че сплавта да може да поддържа отлични характеристики при температура до 85% от точката на топене на сплав.

2. Има по-широко поле на приложение. Поради специалните предимства на метода на леене е възможно да се проектират и произвеждат отливки от високотемпературни сплави с близка до мрежа форма или без маржове с произволни сложни структури и форми в зависимост от нуждите от употреба на частите.

Според работната температура на леярската сплав, тя може да бъде разделена на следните три категории:

Тип 1: Суперсплави за равноосно леене на кристали, използвани при -253~650℃. Тези сплави имат добри всеобхватни свойства в широк диапазон от температури и могат да поддържат здравина и пластичност при ниски температури, без да намаляват. Например, на Монел К500 сплав, който се използва в аерокосмически и космически двигатели, има якост на опън от 1000 MPa, граница на провлачване от 850 MPa и пластичност на опън от 15% при 650°C; издръжливостта му при натоварване при 650°C и 620 MPa е 200 часа. Използва се при производството на корпуси на дифузори в авиационни двигатели и различни сложни конструктивни части за помпи в аерокосмически двигатели.

Тип 2: Суперсплави за равноосно леене на кристали, използвани при 650~950℃. Тези сплави имат по-високи механични свойства и устойчивост на термична корозия при високи температури. Например, сплав K419, при 950°C, якостта на опън е по-голяма от 700MPa, а пластичността на опън е по-голяма от 6%; при 950°C границата на издръжливост за 200 часа е по-голяма от 230MPa. Този тип сплав е подходяща за използване като лопатки на турбини на аеродвигатели, водещи лопатки и ляти турбини.

Тип 3: Насочено втвърдените колонни кристали и монокристалните суперсплави, използвани при 950~1100℃, имат отлична цялостна производителност и устойчивост на термична корозия в този температурен диапазон. Например монокристалната сплав DD402 има издръжливост над 100 часа при напрежение от 1100°C и 130MPa. Това е материал за лопатки на турбината с температура за домашна употреба, който е подходящ за направата на лопатката на турбината от първа степен на нов високопроизводителен двигател.

С непрекъснатото усъвършенстване на технологията за прецизно леене се появяват и нови специални процеси. Технологията за фино леене, технологията за насочено втвърдяване, CA технологията на сложни тънкостенни конструктивни части и др. значително подобриха нивото на леене на високотемпературни сплави и обхватът на приложение продължава да се увеличава.