86-17708476248

EN
Всички категории

Industry News

Ти си тук : Начало>Новини>Industry News

Какво е Die Forging? Какви са класификациите на изковките?

ВРЕМЕ: 2021-07-31 ХИТОВЕ : 4

17-1

Какво е коване с матрици?

Die коване Терминът "коване" се отнася до метод за коване, който използва матрица за формиране на заготовка на специално оборудване за коване с матрици, за да се получи изковаване. Изковките, произведени по този метод, имат точни размери, малки припуски за обработка, сложни структури и висока производителност.


Какви са класификациите на коване с матрици?

Коването с матрици се разделя на отворено коване и затворено коване. Металната заготовка се компресира и деформира в кухина на ковашка матрица с определена форма, за да се получат изковки. Коването с матрици обикновено се използва за производство на части с ниско тегло и големи партиди. Коването с матрици може да бъде разделено на горещо коване, топло коване и студено коване. Топло и студено коване са бъдещата посока на развитие на коването с матрици, а също така представляват нивото на технологията за коване.

Според материалите коването с матрици може да бъде разделено на коване от черни метали, коване с матрици от цветни метали и формиране на прахови продукти. Както подсказва името, материалите са въглеродна стомана и други черни метали, мед и алуминий и други цветни метали и материали за прахова металургия.

Екструдирането трябва да принадлежи към коване с матрици, което може да бъде разделено на екструдиране на тежки метали и екструдиране на леки метали.

Затвореното коване и затвореното пресоване са два усъвършенствани процеса на коване с матрици. Тъй като няма светкавица, степента на използване на материалите е висока. Възможно е завършването на довършителните работи на сложни изковки с един процес или няколко процеса. Тъй като няма проблясък, площта на изковаване се намалява, а необходимото натоварване също се намалява. Трябва обаче да се отбележи, че празните места не могат да бъдат напълно ограничени. Поради тази причина трябва стриктно да се контролира обемът на заготовките, да се контролира относителното положение на ковашките матрици и измерването на изковките и да се положат усилия за намаляване на износването на ковашките матрици.