86-17708476248

EN
Всички категории

Industry News

Ти си тук : Начало>Новини>Industry News

Какво представлява Monel 400 Alloy (UNS No4400)? Всичко, което трябва да знаете

ВРЕМЕ: 2020-06-05 ХИТОВЕ : 2

Сплав 400 е еднофазна никел-медна сплав с твърд разтвор, която има отлична устойчивост на много корозивни среди в температурния диапазон от минус до 800°F. Тази сплав може да бъде втвърдена само чрез студена обработка, а не чрез топлинна обработка. Температурата на Кюри на сплавта е в рамките на температурния диапазон на околната среда и се влияе от промените в химичния състав на сплавта. Препоръчително е да го използвате внимателно в приложения, които изискват силни немагнитни характеристики. Съотношението на мед към никел в сплав 400 е почти същото като съотношението в рудата, от която произлиза металът. Сплавта е патентована за първи път преди повече от 100 години и все още е една от най-често използваните устойчиви на корозия сплави, произвеждани в търговската мрежа.

Характеристиките на VDM®Alloy 400 са:

Устойчивост на корозия под напрежение, причинена от хлорид
Отлична здравина дори при по-ниски температури на приложение
В сравнение с други високолегирани материали, лесни за обработка
Одобрен за използване в съдове под налягане от -10 до 425°C (14 до 797°F) в съответствие с VdTÜV таблица за материали 263 и по-висока
Според спецификациите на котела и съда под налягане ASME, максималната температура може да достигне 480°C (896°F).


Услуги за обработка:
заваряване
Препоръчва се сплавта да се заварява чрез газова дъга, метална дъга, газова метална дъга и дъгова заварка под флюс.

коване
Коването на сплавта Monel 400 трябва да се извършва чрез контролирани процедури.
3-1

Гореща работа
Тази сплав трябва да се обработва горещо, като се избере подходяща температура. Типичният температурен диапазон за гореща обработка е 648-1176°C (1200-2150°F).

Студена работа
За студена обработка могат да се използват меки форми за получаване на по-добри резултати от обработката.

каляване
Сплавта MONEL 400 може да се отгрява при температура от 926°C (1700°F).


3-1

Отрасъл и приложение:

Alloy 400 е широко използвана в различни индустрии и е особено полезна в морската индустрия и химическата промишленост. Типичните приложения включват помпи и клапани, витлови валове, корабни приспособления и крепежни елементи, електронни компоненти, пружини, оборудване за химическа обработка, резервоари за прясна вода и саламура, съдове за обработка и тръбопроводи, бойлери за захранваща вода и други топлообменници.


Никел/медната сплав с висока якост на опън е силно устойчива на атмосферна корозия, солен разтвор и различни киселинни и алкални разтвори. Използва се в морското инженерство, оборудване за обработка на химикали и въглеводороди, клапани, помпи и топлообменници.


Центърът за производство на процеси на Ronsco е цялостна платформа с добре оборудвана машина, която се внася от Япония, Германия, Тайван и др. Обработващите центрове разполагат с мултистандартно, високопрецизно и многофункционално оборудване като пет лицеви Cnc портални обработващи центрове, NC пробивни машини от подов тип,вертикални/хоризонтални стругови фрези,вертикални/хоризонтални стругове,машини за дълбоко пробиване, многопробивни машини и рендета,вертикални обработващи центрове,вертикални/хоризонтални фрези,NC планери, машини за лазерно рязане,настолно пробиване машина, валцоваща машина. Нашият заваръчен център може да предостави NGW, SAC, автоматичен SAW, GMAW, TIG, SMAW, PAW, SW и т.н. Ние можем да предоставим процесни услуги като рязане, скосяване, огъване, валцуване, пресоване, заваряване, пробиване и струговане и т.н. като готови продукти и компоненти за съдове и резервоари.