86-17708476248

EN
Всички категории

Industry News

Ти си тук : Начало>Новини>Industry News

Каква е разликата между легираните материали на базата на никел и неръждаемата стомана?

ВРЕМЕ: 2021-07-31 ХИТОВЕ : 7

16-1

Каква е разликата между легираните материали на базата на никел и неръждаемата стомана?


1. Различни дефиниции

Сплав на основата на никел е специален вид неръждаема стомана, вид високолегирана неръждаема стомана, съдържаща високо съдържание на никел, високо съдържание на хром и високо съдържание на молибден.

Неръждаемата стомана е съкращението от неръждаема и киселинноустойчива стомана. Стоманите, които са устойчиви на слаби корозивни среди като въздух, пара и вода или имат устойчивост на ръжда, се наричат ​​неръждаеми стомани.

2. Висока производителност

Сплавите на базата на никел имат много добра локална устойчивост на корозия. Те имат добра устойчивост на точкова корозия и добра устойчивост на корозия под напрежение при условия на морска вода, пълни с въздух, пукнатини и нискоскоростна ерозия. Той е заместител на сплави на базата на Ni и титаниеви сплави. Материал. В същото време има по-добра устойчивост на висока температура или корозия. И неръждаемата стомана е почти в това отношение.

3. Различна класификация

Фазовата структура на сплавите на основата на никел е стабилна аустенитна металургична структура.

Неръждаемата стомана често се разделя на мартензитна стомана, феритна стомана, аустенитна стомана, аустенитно-феритна (дуплексна) неръждаема стомана и неръждаема стомана с втвърдяване според състоянието на организацията.

Разширена информация

Прецизни сплави, включително меки магнитни сплави на базата на никел, прецизни резистентни сплави на базата на никел и електрически нагревателни сплави на базата на никел. Най-често използваната мека магнитна сплав е пермалой с около 80% никел. Неговата максимална пропускливост и първоначална пропускливост са високи, а коерцитивността му е ниска. Това е важен основен материал в електронната индустрия.

Основните легиращи елементи на прецизните устойчиви сплави на базата на никел са хром, алуминий и мед. Тази сплав има високо съпротивление, нисък температурен коефициент на съпротивление и добра устойчивост на корозия и се използва за направата на резистори. Електрическата нагревателна сплав на базата на никел е никелова сплав с 20% хром, която има добра устойчивост на окисляване и устойчивост на корозия и може да се използва дълго време при температура от 1000 до 1100 ℃.